Instituut voor controlling

Het vakgebied van controlling is continu in beweging, en dat vraagt van de controller om mee te bewegen in deze ontwikkeling.

Controlling is meer dan cijfers alleen; de controller heeft, als kompas van de organisatie, de uitdagende taak om niet alleen naar de winst kijken, maar vooral de waarde van de organisatie in de gaten houden.

Kunnen terugkijken en analyseren is nog altijd essentieel. Maar de controller anno nu moet bovenal in staat zijn om vooruit te kijken, te signaleren én anticiperen op omgevingsveranderingen. Gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven voor de continuïteit van de organisatie.

Dat vraagt van hem of haar om een beweging te maken, om zich te ontwikkelen in weten én in wijsheid. Om stuurmanschap te ontwikkelen en richting te kunnen geven.

Wij zien het als onze taak om deze ontwikkeling te faciliteren, ons in te zetten voor trotse professionals met hart voor controlling en een drive om te blijven leren en groeien in het vak. En eigenlijk zouden we een loopbaan lang willen blijven inspireren. Een plek om te leren, te ontwikkelen en vakgenoten te ontmoeten.

“Ik stimuleer iedereen om nieuwsgierig te zijn en te blijven leren. Een instituut dat na 40 jaar nog steeds zo relevant is voor de ontwikkeling van professionals en mensen verbindt door bevlogenheid en liefde voor het vak, maakt me enorm trots!"

Eline Ketelaars

Wie wij zijn? Wij zijn NiVE, een instituut waar in 40 jaar tijd al meer dan 9.000 professionals zijn opgeleid in het vakgebied van controlling.

Samen met onze docenten uit het bedrijfsleven staan we midden in de samenleving. We delen de liefde voor het vak en geven dat graag door.

Je kunt bij ons terecht in elke fase van je professionele loopbaan. Met een achtergrond van mbo tot hbo+, ongeacht je werkomgeving. Wij zetten jouw ontwikkelbehoefte centraal en zorgen ervoor dat je het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk. Zodat we samen organisaties ontwikkelen die waarde toevoegen.

Wat is jouw volgende stap?

Waarden

Liefde voor het vak

Wij hebben al ruim 40 jaar liefde voor het vakgebied van controlling, voor leren en voor mensen. Dat verbindt ons en geven we graag door.

Empowerment

Wij zetten onze deelnemers in hun kracht, door ruimte te geven en het lerend vermogen te stimuleren.

Stuurmanschap

Wij voelen de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van professionals, zodanig dat ze duurzaam waarde toevoegen aan hun organisatie en hun omgeving.

Het team

Eline Ketelaars

Directeur

Robbert Varkevisser

Programmamanager HOFAM, PC, ASCO & Business Finance

Caroline de Jong

Programmacoördinator PC & ASCO en Business Finance

Maaike Boer

Programmaontwikkelaar

Gera van Veen-Groenewoud

Programmacoördinator Digital Finance, korte programma's, maatwerk en events

Anoesh Beyazkaya

Programmacoördinator HOFAM

Mieke Opdam

Studieadviseur

Emile Welmers

Online Marketeer

De docenten

Wil je graag weten welke docenten en specialisten in het vakgebied aan ons verbonden zijn? Kijk dan op onze docentenpagina.